Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 07:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » Архів матеріалів

 

Поєднання та розміщення квітівДельфініуми дуже часто використовують в миксбордерах, Работки і групових посадках з багаторічників. Як самі високорослі рослини, дельфиниуми розміщують в середині клумб і груп і оточують їх більш низькими. Вони цікаво виглядають, підібраними за строками цвітіння і відтінку, з іншими рослинами: білими і рожевими аквілегіі, астильбой, люпин, Ахіллея, дзвіночками.

На передньому плані висаджують бордюр з хризантем, маргариток, ліхніс або з літників - нігелли, лобелії, Антіррінум, ешшольціі. Гарні групи, що розрізняються за формою і забарвленням - сині дельфиниуми, облямовані яскраво -червоними флоксами. Дуже красиво виглядають дель ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

Корисна калина у всій красіКорисна калина у всій красі
Калину широко застосовують у народній медицині через її корисних і цілющих властивостей.
Ці корисні і цілющі властивості ягоди малини по достоїнству оцінили багато людей. Чому багато? Тому-що її можна приймати у вигляді :
• Соков
• компоти
• Варення
• замороженому
• Сушені
• У вигляді різних начинок
Напрошується питання - у чому ж корисність калини ? А в тому, що - аскорбінової кислоти в ній знаходиться більше в два рази, ніж у лимонах і апельсинах, і вміст заліза в яскраво -червоних плодах калини більше ніж у цитрусових в 5 разів.
Калина дуже насичена вітамінами Е і А. Корисними властивостями калини користуються також і косметологи, викори ... Читати далі »

Переглядів: 759 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

 А чому б нам не розмістити " грядку " на підвіконні і до Нового року виростити свіжі овочі і зелень.  З настанням зими ми вже починаємо сумувати за ароматними огірочками з грядки, соковитими помидорками і свіжою зеленю. А чому б нам не розмістити " грядку " на підвіконні і до Нового року виростити свіжі овочі і зелень. Зробити це зовсім не важко. Підійти до цього питання треба з усією серйозністю.
Важливо вибрати правильні насіння, тому зупиняємося на тепличних, самозапильних сортах. Якщо це будуть огірки, то - " Романс " або " Квітневий ", так як плід у цих сортів короткий, а значить і дозріє він швидше.
Далі плануємо похід в спеціалізований магазин, щоб закупити спеціальний почвогрунт для нашого майбутнього врожаю.
... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

Якщо яблуню пошкодили миші...Миші - справжня біда садівників ! Ці маленькі гризуни здатні завдати серйозної шкоди культурним рослинам. Особливо сильно страждає яблуня : в окремі зими миші можуть повністю обгризти кору молодих дерев, іноді страждають і дорослі екземпляри. Видаляти або лікувати такі рослини питання індивідуальне. У разі сильного пошкодження кори на недавно посаджених деревах, краще замінити їх новими. Теж стосується і хворих, ослаблених дерев. Відновлення таких рослин, якщо воно взагалі можливо, затягнеться на кілька років, і то за сприятливих погодних умов і уважному догляді. Існує величезний ризик зараження пошкоджених рослин хворобами деревини, а з цією проблемою деревам вже не впоратися. За цей час знову посаджені яблуні наберуть чинності, а можливо і дадуть перши ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

що являє собою морква? Важливо знати, що це дворічна рослина, яка відноситься до овочевого сімейства Зонтичні. У початковий період життя утворюються коренеплоди, листя, а в наступний - насіння, стебла, квітки. Складається коренеплід з такої головки, яка несе нирки, листя. Крім того, у нього є середня частина - це шийка, де накопичуються і далі формуються всі корисні елементи.   Давайте розберемося, що являє собою морква? Важливо знати, що це дворічна рослина, яка відноситься до овочевого сімейства Зонтичні. У початковий період життя утворюються коренеплоди, листя, а в наступний - насіння, стебла, квітки. Складається коренеплід з такої головки, яка несе нирки, листя. Крім того, у нього є середня частина - це шийка, де накопичуються і далі формуються всі корисні елементи. ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

Рицину іноді називають рай - деревом. Латинська назва цієї рослини - ricinus - по російськи означає « кліщ », звідси і російське слово « рицина ».Останнім часом в якості декоративного прикраси ландшафту все частіше використовується рицина. Важко уявити собі, що це гарне широколисті рослини, піднімається до висоти 2 метрів, виростає за кілька місяців з маленького зернятка розміром зі звичайну квасолю. Щоб зрозуміти, що ховається за красивою екзотичної кроною цього дивно ефектного однорічного чагарнику, розберемося в його походження і деякі властивості.
Рицину іноді називають рай - деревом. Латинська назва цієї рослини - ricinus - звідси і слово « рицина ».


Ефектна ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

 

Золотий фрукт Вірменії АбрикосНа території Євразії абрикоси вирощують уже більше тисячі років. Люди вважали, що батьківщина цього золотого фрукта Вірменія і тому придумали йому назву вірменське яблуко.
Сьогодні на території Вірменії вирощують більше п'ятдесяти сортів абрикоса, які дозрівають в середині липня і приносять плоди до кінця серпня. Завдяки родючим вулканічної грунті і жаркого літа, вірменські абрикоси відрізняються неповторним смаком. Для багатьох вони найсмачніші в світі.
Плоди звичайного абрикоса невеликі, розміром приблизно з маленьку сливу. Колір цих дерев може бути різним: від золотистого до темно- оранжевого. Оксамитова шкірка покриває трохи тверду м'якоть плоду. Зазвичай абрикоси не надто соковиті, а їх смак може бути солодким або ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

 

Проліски.Є у роки прекрасна пора, коли в природі відбуваються таємничі перетворення.
Ще стоять замети, ще ні-ні, та й впадуть на землю сніжинки, але в блакитних відблисках на снігу, у блискучих на сонці бурульках, в музиці капели ми вгадуємо, вірніше, відчуваємо наближення Весни. Настає весна і разом з нею з'являються перші квіти, перші її гінці - підсніжники!
Якою ніжністю віє від цих замислених, засніжених квітів, яке благородство приховано в біло- мармуровому статуї искуснейшего майстра Природи, яке витонченість в граціозному нахилі голівки !
Щоб у вашу кімнату проник запах весняної свіжості, достатньо п'яти -семи квіток. Помістіть їх в маленький кришталевий або скляний фужер, поставте ближче до дзеркала - візуально пролісків стане вдвічі біль ... Читати далі »

Переглядів: 651 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

 

Кімнатні рослини повинні, вірніше зобов'язані стояти, бути і перебувати в кожному будинку, в кімнаті, в приміщенні. Навіть якщо людина не любить за ними доглядати, то можна підібрати таку квітку за яким нужем мінімальний догляд і він буде все одно радувати своїм цвітінням. Наприклад, це може бути орхідея, вони дуже красиво цвітуть, за ними не потрібен як такої догляд, полив раз на тиждень і нехай стоїть радує око своїм цвітінням. Цвітуть вони дуже довго, в будь-який час року і постійно набираючи колір. Стрілка цієї квітки може досягати до 4 метрів, і можна тільки уявити як це все шикарно виглядає. Мені здається, що кожна любителька квітів повинна придбати або отримати в подарунок цю чудову " багату " за своїм виглядом квітку.

Переглядів: 301 | Додав: LOGAN1980 | Дата: 19.05.2014 | Коментарі (0)

« 1 2

Якою буває квітка?
білим прекрасним червоним вогненним ніжним маленьким жовтим золотим червоним екзотичним польовим величезним весняним блакитним яскравим красивим крихким рожевим Зів'ялого диким великим чорним місячним гірським чудесним кам'яним запашним паперовим синім іншим нічним рідкісним улюбленим морським помаранчевим першим чарівним дивовижним чарівним гігантським єдиним дивним пишним новим тепличним розпускаються живим зірваним тропічним травневим свіжим пурпуровим штучним дивним ліловим срібним лісовим засушеним отруйним засохлим ароматним розкішним кімнатним розкрилися
Що може квітка? Що можна зробити з квіткою?
розпуститися здаватися впасти розкритися закритися захитатися зникнути залишитися перетворитися лежати виявитися стояти служити пов'янути вивергати мати вважатися оглянути розпускатися перебувати відрізнятися продовжувати сяяти з'явитися плисти символізувати здатися нагадати сидіти виглядати розкрити стирчати спалахнути рости виглядати розсипатися политись прикрашати нагадувати вирости розкриватися вийти тремтіти уособлювати утворити розпастися випасти затрепетати володіти заповнити похитнутися отримати загинути вибитися в'янути завагатися втратити повернутися чекати розкладати поміщати представляти розгойдуватися поплисти
Асоціації до слова квітка
квітка петлиця рука горщик волосся сонце букет ваза стебло вікно груди особа серце сад пелюстка промінь губа вода вухо стіл камінь ніс труну рильце підвіконня безліч лацкан світла могила кінець край пустеля вітер трава пол долоню нога щока світ земля чобіт форма пошук зуб порівняння кущ оранжерея гілка килим суцвіття очей мороз поле кишеню запах небо малюнок корінь ніжка стеблинка різновид мета дане гібрид
Гіпероніми слова квітка

    рослина

Гіпоніми слова квітка

    живучка геліотроп кубушка латаття астра бубонець трояндочка бутон гвоздика кропива монарда гладіолус камелія мальва жоржин гортензія хризантема переліска фіалка конвалія мак
    едельвейс примула нарцис тюльпан настурція гіацинт ромашка півонія мімоза орхідея троянда лілія незабудка
    капуцин дзвіночок